Ylitalon Jussin viikkoblogi 6

(Blogi 10.2.2019)

Maanantaina osallistuin europarlamentaarikko Elsi Kataisen vetämään seminaariin Oamkilla maatalouspolitiikan tulevaisuudesta. Seminaarissa nousi esille suuri huoli siitä, että maatalouden yrittäjätulo on pudonnut reilussa kymmenessä vuodessa yhdestä miljardista reiluun 300 miljoonaan euroon. Onneksi Reijo Karhisen selvitystyö suomalaisen maatalouden kannattavuuden parantamiseksi näki päivänvalon loppuviikosta. Nyt on ruokaketjun toimijoiden ja hallituksen vuoro käydä ehdotetut toimenpiteet rauhassa läpi ja päättää miten lähdetään edistämään 500 miljoonan euron lisäystä maatalouden yrittäjätuloon. 

Tiistaina vuorossa oli tupailta Kellossa, jossa jälleen kerran Jussin innovaattori-pikaperunat tekivät kauppansa. Keskustelua herätti muun muassa perhevapaat ja ilmastonmuutos. Suomi voi olla kokoaan suurempi vaikuttaja ilmastonmuutoksen hidastamisessa, kun viemme osaamistamme ja teknologiaa esimerkiksi kehittyviin maihin.

Keskiviikkona keskustelu viritettiin Riku Rantalan johdolla suomalaisen ruoantuotannon kestävyyden ympärille Oulun Sassissa. Paneeliin osallistuivat alkutuotannon, elintarviketeollisuuden ja kaupan alan edustajat sekä ruokabloggaaja. Suomalaisten elintarvikkeiden osto on ilmastoteko ja kotimaisen alkutuotannon tulevaisuudesta tulee huolehtia. Päivä huipentui Muhokselle porinan täyteiseen tupailtaan. 

Torstaina keräännyimme kampanjatapaamiseen Oulun Aleksinkulmaan. Teimme illan aikana ryhmätöitä, joista kirjasimme monia Suomen arvoisia tekoja toteutettavaksi. Aleksinkulmassa keskustelua viritti myös maahanmuutto: Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa turvatakseen hyvinvointiyhteiskunnan ja hädänalaisia ihmisiä tulee auttaa. Maahanmuutto saattaa tulevaisuudessa lisääntyä esimerkiksi ilmastonmuutoksen takia. Kehitysapua on suunnattava maailman köyhille alueille, jotta ihmisten asuminen ja turvallinen eläminen kotiseuduillaan voidaan mahdollistaa. 

Perjantai alkoi videomateriaalin läpikäynnillä Limingassa ja lounas nautittiin vaalipäällikön kanssa Äimäraution raviradalla. Yksi totokin tuli pelattua –  tosin heikolla menestyksellä.

Lauantaina kävin Murron kylätoimikunnan luistelutapahtumassa nauttimassa makkarat ja mehut. Jatkoin Murrosta Tupoksen kyläyhdistyksen talvitapahtumaan, jossa pääsin kokeilemaan luutimista eli Tupoksen omaa curlingia. Mukavia kyläläisten yhteishenkeä kohottavia tapahtumia! 

Sunnuntaiaamuna vuorossa oli televisiomainoksen kuvaukset. Mainos pärähtää ruutuihin MTV3-kanavalle viikon päästä.

Kaiken tämän tohinan keskellä on ollut aikaa myös koota uusia duploja pojan kanssa sekä tehdä uunijuustoa ja lumitöitä. Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta viikkoa!

Jussi Ylitalo

Kansanedustajaehdokas

Jaa julkaisu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp