Askeleita hyvään arkeen

(Blogi 21.1.2019)

Tyrnäväläislähtöinen Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Paavo Rautio kiinnitti kolumissaan (HS 18.1.) huomiota siihen, kuinka hyvin maailmalla itse asiassa tällä hetkellä menee.

Rautio toteaa, että ”jos käsitys maailmasta ja oman maan kehityksestä on vino, silloin voi ostaa politiikkaa, joka tarjoaa lääkkeitä vaivaan, jota ei ole. Pessimistinen käsitys nykyisyydestä johtaa pessimistiseen kuvaan tulevaisuudesta.”

Usko tulevaisuuteen ja positiiviset ajatukset edistävät ratkaisujen löytymistä vaikeisiin ja kipeisiin ongelmiin, joita yhteiskunnissamme on.

Niitä ei ratkaista pelon lietsomisella eikä katkeruuden jakamisella.

Meille nuorille usko tulevaisuuteen merkitsee mahdollisuuksia, joita maailma tarjoaa. Mahdollisuudet jäävät kuitenkin helposti pessimistisen maailmankuvan taakse, jos uutisointi ja kahvipöytäkeskustelut pyörivät valikoidun kurjuuden ympärillä.

Keskustalaisessa ajattelussa usko jokaisen ihmisen yhdenvertaisiin mahdollisuuksiin onnistua on keskeinen arvo. Käytännössä se tarkoittaa heikoimman ihmisen puolustamista.Tärkeää on muistaa, että kaikki on kiinni meistä itsestämme. Yhdessä on tärkeä sana ja asenne, kun rakennamme Suomea ja globaalia maailmaa. Kun päätämme yhdessä tehdä maailmaa paremmaksi, kykenemme myös siihen.

Jussi Ylitalo

Kansanedustajaehdokas

Jaa julkaisu

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp